Belépés

Mit jelent a swinger. Szex többesben, kukkolás és más dolgok

Mi is a swinger?

Sok dolgot lehet erről a fogalomról találni a világhálón. Van aki összekapcsolja egy privát partin történt eseménnyel, van akikek egy kisebb házibulit jelent, másoknak pedig a swingerkluboka adta élményt jelenti. Valahol mindenkinek van igazsága. Az egész alapja valahol talán az, hogy férfiak, nők és párok közt olyan együttlét alakul ki, ami kölcsönösségre épül, nincs benne semmiféle "kell", illetve kénynyer. Ha félretesszük azt a dolgot, hogy vannak kimondott swingerklubok talán az a legjobb, ha úgy képzeli el az, akinek ez új, hogy egy házibuli, ahol ha meg van a kölcsönös kíváncsiság a felek közt, mód és lehetőség van szexre is.

Mi az, amit nem fogsz swingerben tapasztalni?

Vannak kiváló elméleti szakemberek. Ebben a témában is. Leginkább azok alkotnak nagyon téves képet, és adják tovább azt másoknak, akik maguk sose vettek részt ilyen élményben. És most tteljesen mindegy, hogy privát buliról van szó, vagy épp swingerklubos estéről.
Téves kép, hogy akik klubba járnak, azok bárkivel szexelhetnek. Tehát az ott levő nők és férfiak nem szabad prédák. Valóban íratlan szabály, hogy mindent megtörténthet, de semmi se kötelező, de ez a kölcsönösség elve alapján történik. Egy kis kommunikációból kiderül hogy történhet-e bármi. És ha igen, akkor ki-ki saját habitusa szerint tud a tettek mezejére lépni. Viszont ha valakinek azt mondják hogy nem, az bizony tényleg nem. Bármennyire is nehéz az visszautasítás, tudni kell ezt kezelni.
Ami másik téves kép, hogy a swinger, legyen szó akár klubos estéről, vagy privát partiról nem úgy néz ki hogy belépve az ajtón, az embert azt fogadja hogy már ott is mindenki szexel. Úgy gondolom hogy aki ezt a képet kitalálta, talán túl sok felnőtt csatornát nézett.
És még egy apró dolog, ami nagyon fontos: Ezeken a rendezvényeken első a diszkréció. Ami ott történik, arról nem készül se hang, se képi felvétel. Senki se gondolja azt, ha lát valahol egy "swingeres filmet" az valóság. Egyetlen ilyen rendezvényen se készítenek felvételt a jelenlévőkről. Amikor ilyet lát bárki, az nem más mint egy forgatőkönyv, megredezett eseményekkel.

Kinek jó a swinger, a többes szex?

Ha az ember mindent félretesz, akkor erre egy válasz van: azoknak az embereknek ad örömet, akik tisztában vannak önmagukkal és teljes mértékig bíznak a párjukban, saját magukban, illetve a partnerük felé is működik egyfajta tisztelet.
Nagyon sok embert izgat ez a téma, de sajnos sokan kerültek már a vágyaik miatt kellemetlen helyzetbe. Véleményem szerint első hogy tisztelni kell a másikat! Tudni mi izgatja, mire vágyakozik és mi az ami nem elfogadható számára. Sose szerencsés az, ha az egyik fél enged, csak azért hogy kedvezzen a párjának. Az ilyen dolgok idővel biztos visszacsapnak. Elég hozzá valami olyan helyzet, amikor az ember rázúdítja a keseűségét a párjára és közte lesz az is hogy "csak miattad tettem meg azt, hogy.... " tartalmú mondat. Az egyenrangú partnerek figyelnek egymásra és tudják mit szeret a másik. És ilyen helyzetben mindent meg lehet beszélni. Sok nő tart attól hogy mit gondolna a partnere róla, hogy ha férfiakkal szexelni látná. És persze rengeteg férfi retteg, hogy mi van ha az a plussz férfi jobb mint ő? Ha van bizalom, és kölcsönös szeretet, az élmény lesz a lényeg, és nem a partnert szexuális teljesítménye. Sokan azon gondolat mögé bújnak el, hogy csak nőt szeretnének bevinni a kapcsolatba. A nő beleegyezik, a férfi meg rákap az új élmény lehetőségére. És uraim, ez bizony egyoldalú dolog. Nincs a világon annyi biszex nő, mint amire igény van állandóan.
Véleményem szerint ez azoknak jó tényleg, aki el tudnak menni úgy egy társaságba, hogy a partnerük nem fogja végig a kezét, nincs folyamatosan mellette. Viszont olyan kötelék van köztük, hogy odafigyelnek ennek ellenére végig a másikra!  

Mi a veszélye a többesnek, swingernek?

Ha az előző gondolataim nézem, az az egyértelmű megfogalmazás, hogy akik elvárásból, kényszerből, megfelelési vágyból teszik ezt. Soha se jó gondolat ez, ha a felek kapcsolata egyoldalú. Amikor a férfi szeretné de a nő belemegy, abból lehet látni sok duzzogó arcot. De az is gond lehet, ha úgy vág bele valaki hogy partnerével nem beszéltek arról hogy mi a határ, ami még lehet és mi az ami nem. Amikor egy nőt kirángat a párja, 2-3 férfi karjai közül mert ez neki már nem fér bele, nem beszélték meg, az nem csak a pár,hanem másik estéjét is meg tudja törni. De nagyon. Ez a világ kényes, és mivel egy nagy társasjátékról van szó, oda kell figyelni a környezetre.
De visszakanyarodva a kérdésre. Biztos van kapcsolat amit ez a játék mentett meg, de senki se gondolja hogy a kiégett, ellaposodott szexuális élete ettől fog rendbe jönni. Viszont olaj a tűzre még könnyen lehet belőle.

Mi történjen, hogy vágjunk bele?

Az emberek minden nagy döntés előtt mérlegelnek, készülnek. Terveznek. Ha párban élsz, beszéljétek meg, hogy kinek mi fér bele, mi jó, és mi nem ( ezt már sokan százszor leírták és mondták itt és máshol is! ) Ha klubban készültök olvassatok utána az adott hely üzenőfalán, keressetek beszámolókat ot megélt dolgokról. Persze sokan azt mondják hogy egy-egy történet marketing ízű, vagy promóciós, ezt döntse el mindenki maga, én ebben személy szerint nem hiszek. A kritikákat pedig tudni kell helyén kezelni! Lehet benne valóság, de nem kell megijedni.
Ami szerencsétlenné tehet egy estét, az a merevség. Nem kell forgatókönyv, hogy mikormi történjen és hogy! Az emberek nem gépek, sok-sok apró dologtól függ hogy mikor mi történik. Lehet hogy egy parfüm irritál egy embert és ettől leblokkol, mást meg épp beindít. De a gépesség az is, ha valaki tényleg úgy vág bele, hogy valaminek meg kell történnie, majd később megint másnak. Az fontos, hogy oda kell figyelni a környezetre és saját magunkra, párunkra. Így történhetnek jó dolgok. Ha egy pár egyik fele már kidőlt, nem kell otthagynia a párját, de maradnia se kell, jelezvén "az ott az ő párja". De ha megteszi, jó ha jelzi, hiszen a kölcsönösség és a bizalom alappillére hogy vigyázunk egymásra. Sok párt lehet látni, hogy saját ruhájukat felkapják, de a partnerét nem. Gesztus értékű dolog! És ne feledjétek az ott levők, a környezet is látja ezt. A legfontosabb dolog a figyelem, saját párunk felé és mások felé is!

Baj ha valaki nézelődik?

Ha a swinger egyik alapszabálya, hogy senkinek semmi se kötelező, akkor meg is van a válasz. Annak is van helye, aki csak nézelődik. Lehet ezt úgy tenni, hogy az ember nem lesz tolakodó. És  vannak akik nem is kívánnak nyitni mások felé, viszont az tetszik nekik ha mások látják őket. Nekik is meg van a lehetőségük erre, azaz mind a két félnek. Olvastunk, hallottunk már olyat, hogy van aki azért keresi a klubokban a zárt helyet, mert zavarja ha nézik. Mindenféle rosszindulat nélkül, nekik a klubos dolog nem való. Ha már ott vannak, ismerkedjenek és szervezzék le a kis privát összejövetelt, de erre a klubok nem igazán alkalmasak. Biztos láttatok már olyat, hogy a zárható szobába bevonul 1-2, esetleg több pár és ott benn jól érzik magukat. Azaz éreznék mert az ajtón kopognak, zörögnek, dörömbölnek. Akik benn vannak azokat zavarja, akik kinn maradtak úgy állnak ott, mintha ingyenkenyér osztás lenne. Ez pedig az ajtó két oldalán levőknek rossz. A nézelődők, kukkolók kiküszöbölésére a legjobb tényleg ha az együttlétet nem klubban képzelitek el. Aki pedig tényleg csak nézelődni akar, vizulálisan feltőltődni, annak a klub jó játéktér lehet.

 

A jövőben lehet hogy még folytatjuk ezt a cikket további gondolatokkal. Nézzetek vissza időnként!

Utoljára frissítve:kedd, 07 július 2015 08:15

Belépés / Regisztrálás